Portugisisk som fremmedspråk på videregående skole i hele Norge!

Søknadsfristen er alltid 01. mars.

Portugisisk 1 vil være et språklig programfag som teller 5 uketimer på vitnemålet. 

Nivået er et ganske intensivt begynnerkurs med rask progresjon, som gjør at elevene etter ett år mestrer å snakke, lese, forstå og skrive rimelig bra.

Elevene vurderes skriftlig og muntlig og de kan trekkes ut til skriftlig eksamen.

Hvorfor lære portugisisk?

Portugisisk er det 5. største språk i verden og det 3. i den vestlige halvkulen. Portugisisk snakkes av rundt 280 mill. mennesker i Brasil, Portugal, Mosambik, Angola, São Tome e Príncipe, Kapp Verde, og Guinea- Bissau, i tillegg til Øst-Timor, Ekvatorial-Guinea, Goa (India) og Macao (Kina).

I de senere årene er portugisisktalende land blitt viktige forretningspartnere for Norge, særlig innen fiske- og oljenæringen. Portugal og Brasil er viktige partnerland innen forskning.

Brasil er det landet som mottar mest humanitær hjelp fra Norge og Norge er også tungt inne i store prosjekter som har til formål å verne regnskogen i Brasil. Hvis dette er arbeidsfelt du er interessert i, vil det være nyttig å kunne noe portugisisk.

Hvordan skjer opplæringen på nettskole?

Undervisningen foregår i et virtuelt klasserom der læreren snakker til enkeltelever, eller til hele klassen på «vanlig måte».Undervisningen foregår som ukentlige 2 x 60 minutters ettermiddagsøkter og er derfor uavhengig av elevens vanlige timeplan. Undervisningstimene og oppgavene er obligatoriske og det føres fravær. En studietur til Portugal inngår i opplæringstilbudet (inkludert i prisen).

Hva slags utstyr må eleven ha?

PC: lydkort, USB-port og webkamera, stabil internettforbindelse, god headset med mikrofon

Programvare: Adobe Connect (kan lastes ned fra Arendal vgs.)      

                                 

Kostnader: 

NOK 16 000 per elev for året. Det er den skolen som eleven til vanlig går ved, eventuelt fylkeskommunen, som etter søknad fra eleven/foresatte kan finansiere kostnaden. Studietur til Portugal er inkludert.

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss!

Arendal videregående skole, tlf. 3700 0200

Kjell Wedø, rektor: kjell.wedo@arendal.vgs.no

og Hanne Holvin, avdelingsleder for fremmedspråk: hanne.holvin@arendal.vgs.no

 

Alguma sugestão, dica ou dúvida? Entre em contato conosco!

 

Patrocínio: agência de tradução e interpretação Elo Cultural   |  Para apoiar a organização de forma gratuita e anônima, clique aqui!

 

© 2014-2017 Português sem Fronteiras |Tel. +47 926 06 426 | E-mail: portugues@portugues.no